Opened 7 years ago

Closed 7 years ago

Last modified 7 years ago

#669 closed Bugs (fixed)

XDEBUG

Reported by: zhil Owned by:
Priority: 1 Milestone:
Component: XDebug Version:
Keywords: Cc:

Description

When I try to use remote debug I got error
"The Debug port you requested 9000 is already in use"

Latest nightly used - (2008/02/29)

eclipse.buildId=M20071023-1652
java.version=1.6.0_03
java.vendor=Sun Microsystems Inc.
BootLoader? constants: OS=win32, ARCH=x86, WS=win32, NL=ru_RU
Command-line arguments: -os win32 -ws win32 -arch x86

error log attached

Attachments (3)

xdebug.log (2.2 KB) - added by zhil 7 years ago.
xdebug_2.log (2.8 KB) - added by zhil 7 years ago.
xdebug_php_info.html (51.8 KB) - added by zhil 7 years ago.

Download all attachments as: .zip

Change History (6)

Changed 7 years ago by zhil

comment:1 Changed 7 years ago by zhil

UPDATE (hope it will help to determine problem).
After few minutes after I close debug (and actually start working on different project without debugging) I got such an error (showed the same popup 2 times at once)

"Incompatible Debug Server version.
Probably the remote debugger protocol does not match the expected protocol version (2006040703)"

check xdebug_2.log

Changed 7 years ago by zhil

Changed 7 years ago by zhil

comment:2 Changed 7 years ago by ed_mann

  • Resolution set to fixed
  • Status changed from new to closed

There were some configuration changes on the client end that needed to be corrected. Cannot use Link Source for workspace project. The Debug tools will not pick this up. Also cannot install both Debug tools. You can only install DBG or XDebug, but not both. Once we cleared up these items XDebug was working for developer.

comment:3 Changed 7 years ago by zhil

Another possible option - set another XDEBUG port for the PDT in PDT settings

Note: See TracTickets for help on using tickets.